• BDU Archief

Gemeente Barneveld: 'Trouwen mag, maar wel in 'kleinere' zaal'

BARNEVELD De landelijke richtlijnen die zijn afgekondigd vanwege het coronavirus hebben ook gevolgen de dienstverlening van de gemeente Barneveld. Huwelijken in het oude raadhuis kunnen vooralsnog doorgaan, maar de capaciteit van de trouwzaal wordt verkleind om aan de richtlijnen te voldoen. ,,Staat uw voorgenomen huwelijk gepland in de komende vier weken? Dan nemen wij snel met u contact op om met de mogelijkheden te bespreken´´, laat de gemeente weten in een persbericht. 

Een overzicht van de maatregelen en verzoeken:
  *   De gemeente vraagt haar inwoners, bedrijven en organisaties om zoveel mogelijk digitaal contact op te nemen. Veel (aan)vragen kunnen namelijk digitaal gedaan worden via de website www.barneveld.nl
  *   De balies in het gemeentehuis zijn open, maar met een lagere bezetting in verband met het spreiden van capaciteit.
  *   Voor begrafenissen (condoleances en diensten) volgt de gemeente Barneveld de richtlijnen van de landelijke organisatie van begraafplaatsen. Inmiddels zijn begrafenisondernemers geïnformeerd. Voor een specifieke vraag over een aanstaande begrafenis kunt u terecht bij de betrokken uitvaartondernemer.
  *   Informatiebijeenkomsten en inloopactiviteiten van de gemeente Barneveld zelf gaan tot en met 31 maart meestal niet door. Bij twijfel kunt u informeren bij degene van wie u de uitnodiging heeft ontvangen of bellen naar 14 0342.
  *   De gemeenteraad vergadert wel op woensdag 18 maart. De publieke tribune is gesloten. Wel kunt u de vergadering online volgen via www.barneveld.nl,

Andere richtlijnen en besluiten van de gemeente Barneveld:

  *   Evenementen en bijeenkomsten met meer dan honderd bezoekers gaan vanwege de landelijke richtlijnen niet door. 
  *   Voor kleinere evenementen waar doorgaans kwetsbare groepen op af komen, adviseert de gemeente aan de organisatoren maatregelen te nemen of de bijeenkomst te schrappen.
  *   Bent u als inwoner van plan naar een bijeenkomst te gaan met minder dan honderd bezoekers? Denk dan goed na of dit echt nodig is. Als u gezondheidsklachten heeft of u behoort tot een van de kwetsbare groepen, blijf dan thuis.
  *   Verschillende organisaties en locaties in de gemeente Barneveld hebben activiteiten geschrapt. Dat geldt ook voor maatschappelijke organisaties als Perron 16,  Welzijn Barneveld en Be Active.
  *   Door bovengenoemde maatregelen is de kans groter dat kwetsbare inwoners in een isolement raken. Burgemeester Asje van Dijk roept inwoners daarom op om te zien naar elkaar. Dat kan ook telefonisch, via een kaartje of brief of via internet. Wie behoefte heeft aan een maatje of een praatje kan ook telefonisch contact opnemen met Welzijn Barneveld via: 0342 745 004

Label:

Coronavirus