• Wijkagent Andries Boerendans

Harskampse jeugd daagt wijkagent uit

HARSKAMP Een dolle boel vanmiddag in Harskamp. De plaatselijke jeugd daagde wijkagent Andries Boerendans uit voor een wedstrijdje hard fietsen. Tot hilariteit van de jeugd kwam dat wedstrijdje er: op de parkeerplaats van De Spil.

,,In een gekke bui heb ik vanmiddag de bike maar eens achterin de bus gezet. Het was immers prachtig weer, dus de perfecte gelegenheid daarvoor", legt de wijkagent uit. ,,De werkelijke bedoeling hierachter was dat ik graag met inwoners van 'mijn' wijk, in contact wilde komen. Hoeveel makkelijker én laagdrempeliger is het namelijk om de wijkagent aan te spreken als hij op de fiets is in plaats van met de auto. Ik ben door veel inwoners van Otterlo en Harskamp aangesproken. Wat dat betreft was het geslaagd. Vaker doen dus!"

Tijdens zijn rondje in Harskamp werd Boerendans aangesproken door de jeugd. ,,Ze waren benieuwd hoe hard de wijkagent wel niet kon fietsen... Tja, wat doe je dan? Nou, heel simpel: je 'skills' laten zien. Jesse daagde me uit om een ware race te houden op de parkeerplaats van De Spil. Die uitdaging ben ik dan maar aangegaan. Gelukkig voor mij was er ruimte voor onderhandeling; het lukte me om de race te beperken tot één rondje parkeerplaats."

,,Na een bloedstollende race, trok Jesse aan het langste eind", vervolgt de wijkagent. ,,Hij werd gehuldigd als een ware kampioen. Ik moet er wel bij vertellen dat hij een motortje op de fiets had, maar desalniettemin; de terechte winnaar! Jesse, goed gedaan! Als tegenprestatie mocht de jeugd met me op de foto. Altijd goed om ergens een beloning tegenover te zetten. Daar gaat immers een motiverende werking van uit." Na afloop nam de wijkagent ook nog even de tijd om vragen te beantwoorden.