• Jaap Schouten te midden van Prins HobbyKokkie en adjudanten Flauw en Lauw.

    Arnoud J Spaaij

Krentenpuup 2020 voor Jaap Schouten

ACHTERVELD Vrijwilligersprijs De Krentenpuup is toegekend aan Jaap Schouten. De Achtervelder ontving de erkenning vrijdagavond uit handen van de winnaar uit 2019 Gerard van Dijk in het bijzijn van Prins HobbyKokkie met zijn gevolg en een kleine duizend feestvierende Achtervelders.

Arnoud J Spaaij

De vrijwilligersprijs van Carnavalsvereniging De Puupenkoppen wordt al uitgereikt sinds 1974 en daarmee komt Schouten in een rij van mensen die zich zonder uitzondering met veel gedrevenheid en energie hebben ingezet voor Achterveld. De Krentenpuup is een enorm krentenbrood van zo'n 5 kilo, gebakken in de vorm van een pijp, en wordt speciaal voor De Puupenkoppen geleverd door Henri van Spar Schouten. Het bijzondere is dat de Krentenpuup ooit werd gebakken door één van de dorpsbakkers, namelijk Jaap Schouten zijn eigen vader.

Jaap Schouten (63) ontving de Krentenpuup voor zijn verdiensten voor de Achterveldse samenleving. Hij was lid van '90 tot '92 van de ouderraad en van '92 tot 2002 actief in het schoolbestuur van de St. Jozefschool. Ook was Schouten bestuurslid en zit hij in de campagnecommissie van het CDA binnen de gemeente Leusden van '84 tot '94.

Verdere verdiensten: in 2006 medeoprichter van de Klompenvierdaagse in Achterveld, medeoprichter en bestuurslid van 2005 tot 2015 van Kerngroep Achterveld en daarmee ook van Bouwdorp Achterveld, oprichter van het A-Team Jeugd in 2008 die de Achterveldse talentenjacht No Guts No Glory, zelfverdediging voor meisjes en bijvoorbeeld ook het sleutelen aan brommers voor de jeugd opzette.

Daarnaast: jeugdleider, jeugdtrainer, keeperstrainer, leider en trainer van twee dameselftallen van 1974 tot 2006 bij SV Achterveld, organisator van de lotto van 1970 tot 1990, één jaar lid van jeugdbestuur en één jaar hoofdbestuur bij SV Achterveld, vertrouwenspersoon van 2016 tot heden. In de kerk veertig jaar misdienaar, lector van '76 tot '88, hij was diepar van '88 tot heden en gedurende vijf jaar organisator van speciale kerkvieringen en tien jaar bij het jongerenkoor. Tenslotte: hoofdredacteur van Het Trefpunt van 1982 tot 2018, actief voor Kerkbalans, hij was lid van Culdoto en collectant voor van alles en nog wat.