Marnix College Ede rouwt om overlijden Anne Faber

EDE De vader van de omgekomen Anne Faber is leerkracht op het Marnix College in Ede. De klap van de vermissing en het overlijden van Anne Faber is ook op de Edese school hard aangekomen.

Wim Faber is op het Marnix College docent tekenen en beeldende vorming. ,,Het gaat hier om een zeer uitzonderlijke, verdrietige privésituatie. Daarom willen we naar buiten toe terughoudend reageren", zegt rector van de Edese school Josephine Brefeld.

GROTE INDRUK Het Marnix stond vrijdag stil bij de gebeurtenis. ,,Collega's zijn de dag samen begonnen en hebben gedacht aan deze afschuwelijke gebeurtenis die Wim Faber en zijn gezin heeft getroffen. Daarna zijn we de lessen begonnen volgens rooster en werd ook met de leerlingen stilgestaan bij het nieuws. Zeker bij de leerlingen die les krijgen van meneer Faber, heeft het grote indruk gemaakt. De docenten, mentoren en begeleiders zijn er voor de leerlingen om erover te praten."

In de school is gelegenheid voor personeel en leerlingen om een boodschap aan de leerkracht te schrijven. ,,Daar wordt gebruik van gemaakt", aldus Brefeld.

ONLINE Ook op de Facebook-pagina van het Marnix College is donderdag een bericht geplaatst en een foto van een brandende kaars. ,,Anne, de dochter van onze collega Wim Faber, is gevonden nadat zij bijna twee weken vermist is geweest. Wij zijn verslagen door het verschrikkelijke nieuws dat zij niet meer leeft. We leven intens mee met Wim, zijn gezin en de familie en vrienden", luidt de tekst.

Honderden reacties kwamen er op het bericht, dat ook honderden keren werd gedeeld. ,,Mijn condoleances. Ik heb, net als heel Nederland, intens meegeleefd vanaf de eerste dag. Mijn hart huilt voor Anne en haar ouders, haar verdere familie, vriend en vrienden. Dag mooie, prachtige jonge vrouw", luidt een reactie. Een ander: ,,Dit is behoort tot de grootste nachtmerries die je als ouders kan overkomen. Heel veel sterkte met dit grote verlies voor iedereen die Anne lief hebben."