Meester Kleermaker aan de slag in Voorthuizen

VOORTHUIZEN Het onderkomen aan de Hoofdstraat 193B is klein, maar Orhan kan er prima uit de voeten. ,,We gaan het eerst twee maanden hier proberen", stelt de eigenaar van Meester Kleermaker. Onder die naam opende hij vrijdag ook een breng- en ophaalpunt in Voorthuizen. Het is voor Meester Kleermaker het vierde filiaal, na Nijkerk, Putten en Epe.

 

De Turkse ondernemer begon in het voorjaar van 2008 met Meester Kleermaker. ,,Ik oefen dit vak al 34 jaar uit", vertelt Er. Het herstellen en repareren van kleding is voor hem een tweede natuur. Daarnaast behoort de stomerij tot zijn dienstverlening. ,,Het varieert van het vervangen van een rits tot het op maat maken van diverse kledingstukken. Ook moeilijke en dikke materialen zoals leder of suède kunnen we bewerken met ons machines."

In het kleine pandje aan de Hoofdstraat - tussen 't Stalletje Bloemen & Planten en de Hema - staan echter geen machines. ,,In Nijkerk voeren we de werkzaamheden uit", benadrukt Er. De keuze om ook hier een Meester Kleermaker te openen is volgens hem echter logisch. ,,In Putten kwamen steeds meer mensen uit Voorthuizen hun kleding en andere goederen brengen. Via mond-tot-mondreclame werd dat aantal steeds meer, zodat ik eigenlijk niet anders kon dan een winkel in Voorthuizen openen."

 

TIJDELIJK OF PERMANENT Zijn huurcontract duurt slechts twee maanden. ,,Dit is een proef. Ik hoop natuurlijk dat het aanslaat, maar dat weet je niet van tevoren. Om die reden kijken we het even aan. Maar uiteindelijk wil ik mij natuurlijk definitief vestigen in Voorthuizen."