• 2015-04-09 13:18:39 ZOETERMEER - Logo van Miss Etam. De Etam Groep, eigenaar van modewinkels Miss Etam en Promiss, vraagt uitstel van betaling aan. ANP LEX VAN LIESHOUT

    Lex van Lieshout

Miss Etam Barneveld voorlopig nog open

BARNEVELD/DEN HAAG Damesmodewinkel Miss Etam op de hoek Langstraat/Raadhuisplein in Barneveld blijft vooralsnog open. Dat meldt een medewerkster van de winkel desgevraagd. Meer informatie over de stand van zaken of een mogelijke doorstart mag zij niet geven.

Eerder vandaag werd, na een uitspraak van de rechtbank in Den Haag, duideljk dat de moedermaatschappij van de modeketens Miss Etam en Promiss failliet is. Een bankroet bleek onvermijdelijk toen duidelijk werd dat Miss Etam na een surseanceperiode haar schuldeisers niet zou kunnen betalen. De inmiddels lopende onderhandelingen over een doorstart van het bedrijf gaan door.

De winkel in Barneveld opende eind 2010 de deuren op de voormalige locatie van Combi Foto Rolf van Bekkum. De modezaak is gespecialiseerd in damesmode in alle maten.

Miss Etam heeft onder meer ook vestigingen in Ede (Grote Straat), Veenendaal (Hoofdstraat), Wageningen (Hoogstraat) en Amersfoort (Utrechtsestraat). Er is geen vestiging van Promiss in Barneveld, wel in Veenendaal (Hoofdstraat), Ede (Brouwerstraat) en Amersfoort (Utrechtsestraat).