• Romeyn
  • Romeyn

Acht nieuwe appartementen in centrum Barneveld

BARNEVELD Het Anker is de naam van het complex met acht appartementen dat wordt gerealiseerd op de hoek Torenplein-Langstraat in het centrum van Barneveld. De bouw start naar verwachting in het voorjaar.

Initiatiefnemers Marco en Henk Romeyn melden dat het bestaande pand, waarin ook winkels, een orthodontiepraktijk en een tandartsenpraktijk zijn gevestigd, grondig wordt verbouwd. Er komt een extra laag op en een deel dat voorheen bedrijfsruimte was, wordt getransformeerd tot appartementen. Gevels aan het Torenplein worden opnieuw opgetrokken. ,,Er komen moderne puien met veel glas en mooie balkons. Architect Wijnand Thomassen van Boxxis heeft een modern-klassieke vormgeving toegepast met baksteen en zwarte kozijnen. Het dak dat eigenlijk op de hoek ontbrak, is een logische, mooie toevoeging geworden.´´ De ontwikkelaars zijn blij dat ,,ruimtes die al een tijd leeg stonden, weer een functie krijgen´´.

De appartementen variëren in oppervlakte van tachtig tot tweehonderd vierkante meter. Onder het gebouw is een parkeergarage. Via de lift vanuit de parkeerkelder kan het appartement betreden worden. Van Driesten uit Harskamp gaat bouwen, Kap Makelaardij verkoopt de appartementen.

OUDE WINKEL De naam ´Het Anker´ is een verwijzing naar de eerste winkel van Romeyn, waar vanaf 1898 knopen, garens en stoffen werden verkocht. Die winkel heette ´Romeyn - het Anker´. Pas later kwam er de confectie bij en werd de herenmode verplaatst naar de overkant van de Langstraat.