• ...
  • ...

Bouw nieuwe wijk Barneveld start dit jaar

BARNEVELD De verkoop van de dertien nieuw te bouwen woningen aan het Julianahof in Barneveld start in februari. De huizen worden gebouwd door bouwbedrijf Van Driesten uit Harskamp. Op het nieuwbouwplan, dat de afgelopen periode ter inzage lag, zijn geen bezwaren ingediend. De bouw start later dit jaar.

Wouter van Dijk

De woningen, een ontwikkeling van De Bunte Vastgoed Oost uit Ede, worden verkocht door zowel Midden Nederland Makelaars als Makelaardij Westeneng in Barneveld. Zowel op het bestemmingsplan als de omgevingsvergunning zijn geen bezwaren binnengekomen. Ondertussen is er overeenstemming bereikt met de bouwer. De komende maand houden de makelaars een inloopmiddag over alle verkoopinformatie en de verdere planning.

Wouter van den Top, ontwikkelaar bij De Bunte: ,,Juist omdat we voor deze ontwikkeling te maken hebben met een bebouwde omgeving waarbinnen het hofje wordt geïntegreerd, hebben we onze plannen de afgelopen tijd in nauw overleg met de directe buurt opgesteld. We hebben veel gesprekken gevoerd en de plannen op basis van van opmerkingen over bijvoorbeeld privacy en bouwhoogte aangepast. Daardoor duurde het voortraject wat langer, maar heeft dat als resultaat dat er nu een gedragen plan ligt.''

Julianahof wordt gebouwd op de voormalige locatie van de Julianaschool, tussen de Dr. Albert Schweitzerlaan en de Iepenhof. Het hofje bestaat uit twee vrijstaande woningen, zes halfvrijstaande woningen en vijf zogeheten comfortwoningen gepland. Bij die laatste woningen gaat het om huizen met slaap- en badkamer op de begane grond, vooral gunstig voor senioren. Alle woningen worden zonder gasaansluiting gerealiseerd en met extra aandacht voor duurzaamheid en energiebesparing.

Het voormalige schoolpand wordt nu nog anti-kraak bewoond. De globale planning is op dit moment dat het huidige pand vlak vóór of na de bouwvak wordt gesloopt, zodat de bouwwerkzaamheden daarna kunnen starten.