• Koen Suyk

Nieuwe Calvijnschool in 2020

EDERVEEN De gemeenteraad besloot donderdagavond dat nieuwbouw van de reformatorische Calvijnschool in Ederveen in 2020 gerealiseerd kan worden. Eerder was het plan om dit pas in 2023 te doen.

Freek Wolff

De actie is het gevolg van een amendement dat door de fractie van de SGP werd ingediend. ,,Dit is goed voor het onderwijs. Ik hoop dat hiermee het slotakkoord ingezet wordt'', aldus Arnold Versteeg van deze partij.

DISLOCATIES De Calvijnschool heeft op dit moment maar liefst vijf dislocaties, waarbij al jaren gebruik gemaakt wordt van de leegstand in de Julianaschool. Dit gebouw is reeds zestig jaar oud en daarom op basis van huidig beleid anderhalf keer afgeschreven. Het gebouw van de Calvijnschool is al 47 jaar oud en ruim aan vervanging toe. De genoemde scholen zijn al vanaf 2007 met de gemeente in gesprek voor een passende oplossing voor hun forse huisvestingsproblemen.

De gemeente was met de scholen in Ederveen in 2017 niet tot overeenstemming gekomen om in 2019 voor deze scholen nieuwbouw te realiseren en nieuwbouw zou naar 2023 verschoven worden.

GEEN PRECEDENT ,,Krampachtig hieraan vasthouden is voor geen enkele partij een oplossing. Nieuwbouw naar voren halen schept absoluut geen precedent, omdat hier sprake is van een specifieke situatie, mede gelet op het feit dat er al jarenlang gesprekken over mogelijke nieuwbouw hebben plaatsgevonden'', aldus de SGP.

De Calvijnschool zal een eigen bijdrage van circa 100.000 euro leveren, terwijl de school ook plannen heeft om een locatie in Lunteren te openen. In dit dorp wordt hier niet enthousiast op gereageerd door de vereniging Scholen met de Bijbel.