• Gemeente Barneveld

Nieuwe griffier gemeente Barneveld

BARNEVELD De gemeenteraad van de gemeente Barneveld heeft woensdag Iede Bakker benoemd als haar raadsgriffier, per 1 februari volgend jaar. Bakker volgt Erik van Steden op, die vanaf 1 januari gemeentesecretaris wordt

De griffiersfunctie wordt in januari tijdelijk waargenomen door Bert Komdeur, hoofd van de afdeling bestuur en dienstverlening. De in Houten wonende Iede Bakker (51) heeft veel ervaring in het griffierswerk. Zo was hij sinds februari 2003 griffier van de gemeente Werkendam.

Bakker over de gemeente Barneveld: ,,Het is een ambitieuze en ondernemende gemeente met een gedreven werkmentaliteit. Dat spreekt me aan, net als de dynamiek van de Regio Foodvalley. Ik zie uit naar de samenwerking met de inwoners, raadsleden, burgemeester en wethouders en collega's van Barneveld."

Vanuit het motto 'hoe sterker de raad, hoe beter het resultaat', wil hij werken aan het versterken van de rol van de gemeenteraad. Als griffier wil hij naar eigen zeggen een stimulerende, coachende en ondersteunende rol vervullen richting raadsleden. Ook hoopt hij ,,de raad nieuwe impulsen te kunnen geven´´.

Op de functie van raadsgriffier hebben 49 kandidaten gesolliciteerd. De werkgeverscommissie, een werkgroep uit de raad, was verantwoordelijk voor de selectie.