• De nieuwe snackbar in Eilanden-Oost is in aanbouw.

    Gerwin van Luttikhuizen

Nieuwe snackbar in Barneveld op zondag dicht

BARNEVELD De nieuwe HappyFood-snackbar die momenteel gebouwd wordt in de Barneveldse wijk Eilanden-Oost, zal - als de bouw niet te veel last krijgt van winterweer - begin juni de deuren openen. Om zich aan te passen aan de wijk, zal de zaak op de zondag gesloten zijn.

Wouter van Dijk

Dat meldt Guido de Moor namens het franchisebedrijf. Er is voor de tweede vestiging van Happy Food in Barneveld (er zit er ook eentje in het centrum, naast café-restaurant De Hebberd, die overigens wel op zondag open is) inmiddels een franchisenemer gevonden. Wie dat is, maakt De Moor ,,binnen enkele weken'' bekend. ,,In ieder geval is duidelijk dat deze franchisenemer de zaak zondag gesloten houdt, om niemand voor het hoofd te stoten. Bovendien, de naastgelegen Jumbo en Kruidvat zijn op zondag ook dicht.'' Doordeweeks zal de snackbar waarschijnlijk ongeveer van 11.30 tot 22.00 uur geopend zijn.

De snackbar aan de Buru, 160 vierkante meter groot, wordt momenteel gebouwd door aannemingsbedrijf Klomp uit Lunteren, op een terrein tussen de twee rijwegen van Buru in, vlakbij Jumbo. ,,Voor parkeren zijn we aangewezen op de openbare parkeerplaatsen rondom de supermarkt'', zegt De Moor. ,,We weten dat het vooral op de zaterdagen hier best druk kan zijn, maar een groot parkeerprobleem voorzien we niet. Vooral omdat de piek van de Jumbo vooral zaterdag overdag is, terwijl de meeste bezoekers van HappyFood vooral 's avonds komen. Dat steekt elkaar niet.''

De bouw vordert ondertussen gestaag. ,,Als we niet te veel winterweer krijgen, kan de zaak begin juni open.'' Volgens de initiatiefnemers is een snackbar vlakbij Jumbo en Kruidvat een goede aanvulling, aangezien aan deze kant van Barneveld, met veel nieuwbouw, een voorziening als deze nog ontbrak. De ingang van de lunchroom komt aan de kant van de Lunterseweg. Zowel aan de voor- als aan de achterkant komt een klein terras.