• Gerwin van Luttikhuizen

Nieuwe wijk Barneveld krijgt ´winkelcentrum´

BARNEVELD De nieuwe Barneveldse wijk Bloemendal, die vanaf 2020 ten noorden van Barneveld gebouwd gaat worden, krijgt een eigen klein winkelcentrum.

Wouter van Dijk

Dat meldt wethouder Aart de Kruijf. Ten noorden van sportpark Oosterbos, een terrein dat straks ongeveer in het hart van de nieuwe woonwijk met in totaal 1500 woningen ligt, moet een terrein met meerdere voorzieningen komen. Eerder werd al duidelijk dat supermarkt Spar - nu nog gevestigd aan de Korenbloemstraat - plannen heeft om naar Bloemendal te verhuizen. Ook fysiotherapiepraktijk Medifit, nu nog aan de Wethouder Rebellaan, denkt aan verhuizing naar Bloemendal, meldt De Kruijf nu. ,,En er is in het plan nog ruimte voor meerdere andere voorzieningen.´´

Het idee voor een supermarkt en diverse voorzieningen in de nieuwe wijk aan de noordkant van Barneveld is geen gek idee, vindt de wethouder. ,,Zeker als je ziet dat er momenteel aan de noordkant van Barneveld weinig voorzieningen zijn en de afstand tussen Bloemendal en het dorpscentrum best groot is.´´ De gemeenteraad boog zich eerder al over het masterplan voor de nieuwe wijk. De bedoeling is dat de wijk in fases gebouwd wordt.