• Pauw Media

Ondernemers lijden onder wegwerk

KOOTWIJKERBROEK De renovatie van de Wesselseweg blijft de gemoederen bezighouden in Kootwijkerbroek. Ondernemers hebben het zwaar doordat klanten lastiger bij winkels en bedrijfspanden kunnen komen.

Dat bleek dinsdagavond tijdens de algemene ledenvergadering van de Ondernemers Vereniging Kootwijkerbroek (OVK). De werkzaamheden aan de Wesselseweg duren langer dan verwacht. Hierdoor is het dorp minder goed bereikbaar. Ook zetten ondernemers hun vraagtekens bij het herbestraten van de stoepen met oude tegels en zijn er zorgen over de riolering. Al met al reden voor het bestuur van de OVK om binnenkort bij de gemeente opheldering te vragen over de gang van zaken.

Zo'n zestig ondernemers woonden de ledenvergadering in kulturhus De Essenburcht bij. Onder hen ook een aantal leden van de WhatsApp-groep, die in de afgelopen maanden menig dief en inbreker in de kraag greep. De OVK toonde zich verguld met de inzet van de groep, die ,,bijdraagt aan de veiligheid in het dorp''.

GLASVEZEL Tijdens de vergadering werd onder meer de aanleg van glasvezel in Kootwijkerbroek besproken. Binnen de OVK is een werkgroep geformeerd die wensen van leden gaat inventariseren en zich buigt over de mogelijkheden om sneller internet voor bedrijven in het dorp te realiseren. Ook Kootwijkerbroek Open passeerde de revue. Op 30 mei kan iedereen die dat wil een kijkje nemen achter de schermen van bedrijvig Kootwijkerbroek. Inmiddels hebben 75 bedrijven hun deelname toegezegd. Dat is meer dan de OVK verwacht had.

Na de pauze inspireerde Johan Visser van StrategySuite de aanwezige ondernemers. Hij ging in op trends die de markt veranderen. Je klanten van de toekomst worden geboren met een smartphone of tablet en bedrijven als Uber zetten hele branches op hun kop met concepten die draaien om delen, hield hij de OVK-leden voor. ,,Ben je net als alle andere bananen geel, of ben je die ene blauwe banaan in het trosje", prikkelde de specialist in strategieontwikkeling. De avond werd afgesloten met een buffet en een drankje.