• Praktijkpabo Christelijke Hogeschool Ede – eerste collegedag

    Christelijke Hogeschool Ede

Praktijkpabo in regio Barneveld van start

06-09-2019, 09:14 | Lezersnieuws | M.

De Praktijkpabo van de Christelijke Hogeschool Ede (CHE) is dit jaar voor het eerst gestart in de regio Barneveld. De nieuwe lichting van 16 studenten had op 3 september de eerste colleges op de CHE.

De Praktijkpabo-studenten leren vooral in de basisschool. Zij lopen namelijk twee dagen per week stage op basisscholen in onder andere Barneveld, Ede en Veenendaal. De andere twee dagen staan in het teken van zelfstudie, samenwerken met medestudenten, lesvoorbereiding en begeleiding.

Meer leerkrachten
In het basisonderwijs is een groot tekort aan leerkrachten. In totaal zijn er dit jaar ongeveer 240 studenten gestart aan de opleiding Leraar Basisonderwijs aan de CHE. Dit is ruim 20% meer dan vorig jaar.

Naast de praktijkpabo is het ook mogelijk om via een reguliere voltijdopleiding, deeltijdopleiding of zij-instroomroute opgeleid te worden tot leraar basisonderwijs.

Jaap Vlasblom, coördinator Praktijkpabo CHE: “Onze partnerscholen hebben behoefte aan leerkrachten die bij kunnen dragen aan de identiteit van de school en dit handen en voeten kunnen geven in de klas. Met de Praktijkpabo in deze regio willen we tegemoet komen aan deze vraag en meer leerkrachten opleiden voor het toekomstig onderwijs.” 

Leerkrachten van de toekomst
De opleiding Leraar Basisonderwijs aan de CHE leidt meesters en juffen op met oog voor elke leerling en met een gereedschapskist didactische en pedagogische vaardigheden. Studenten worden uitgedaagd zelf een voorbeeld te zijn, elk kind te stimuleren op zijn of haar niveau en frisse ideeën te hebben. In alle opleidingsvarianten kunnen studenten rekenen op betrokken docenten en onderwijs van hoge kwaliteit. Als student ontdek je wie je wilt zijn als leerkracht voor de kinderen, je team en de school en kun je bijdragen aan het onderwijs van de toekomst.

Wil je kennismaken met de opleidingsmogelijkheden, kom dan naar een Open Dag. www.che.nl/opendag.