• Pauw Media
  • Wouter van Dijk
  • Wouter van Dijk
  • Wouter van Dijk
  • Wouter van Dijk
  • Wouter van Dijk
  • Wouter van Dijk
  • Wouter van Dijk
  • ...
  • Wouter van Dijk
  • Wouter van Dijk
  • Wouter van Dijk
  • Pauw Media
  • Pauw Media

Ongecontroleerde, maar gezellige chaos bij eerste abonnee-diner

BARNEVELD ,,Geertjan, nog vier tiramisu voor tafel zestien graag. Norbert, zijn die twee pizza's pollo voor tafel twee wel doorgekomen bij de keuken, die mensen zitten al een tijdje te wachten.''

In pizzeria La Delizia aan het Dijkje in Barneveld was het maandagavond, tijdens het allereerste abonnee-diner van de Barneveldse Krant, af een toe een ongecontroleerde, maar vooral ook gezellige chaos. Restauranteigenaar Rami Ghabrial had speciaal voor de gelegenheid dertien personeelsleden aangesteld met weinig horeca-ervaring; de redactie van de Barneveldse Krant.

Waar de redactieleden de lezers dagelijks voorzien van het laatste nieuws, waren het deze avond hete soep, versgebakken pizza's en zachte tiramisu-taartjes die werden voorgeschoteld. Collega's Henk van IJken, Jannes Bijlsma, Wouter van Dijk, Wim Vonk en André van der Velde spoedden zich met kladblokje in de hand door de zaal, daarbij goed in de gaten gehouden door het duo Jean Lommen en Joop Brons, vandaag samen vooral chef d'equipe. En Berry Kamphorst, met vooral veel horeca-ervaring aan de andere kant van de toog, ontpopte zich tot een ware barman, terzijde gestaan door collega en sommelier Jessica Kapelle.

Daartussendoor laveerde dan nog vlogger Frida Noordzij, gewapend met videocamera. Ook al ging de bediening niet overal even vlekkeloos, verdwenen er soms op raadselachtige wijze bestellingen en zaten de pechvogels vervolgens een uur op hun soep te wachten terwijl de buren van het tafeltje ernaast hun pizza al op hadden, toch bleef de sfeer goed. 'Optredens' van spreekstalmeester Erik Roest en de Barneveldse dichter Marti Jansen droegen daar verder aan bij. Sommige gasten raakten zo enthousiast dat ze bijvoorbeeld de speciale menukaart lieten signeren door het bedienend personeel (Ben Bläss) of stiekem letterlijk een kijkje in de keuken kwamen nemen (Huub Oudshoorn). Al met al was het voor de de redactieleden en hopelijk ook voor de tachtig gasten een geslaagde primeur, die wellicht om herhaling vraagt.