Ons Bedrijf wint Goede Doelen Challenge

BARNEVELD Stichting Ons Bedrijf mag zich de winnaar van de Goede Doelen Challenge noemen, die donderdag in restaurant Het Schaap aan de Nieuwstraat in Barneveld werd gehouden. Stichting Rally 4 Kids behaalde een tweede plek, gevolgd door Stichting De Rozelaar op de derde plek. De drie winnende stichtingen krijgen respectievelijk 3/6e, 2/6e en 1/6e van de opbrengst van de Kippenren, die plaats vindt op zaterdag 9 april vanaf het Raadhuisplein in Barneveld.

In totaal streden vijf lokale doelen voor een plek in de top 3. Naast bovengenoemde doelen, deden ook Stichting Huifbedrijden Barneveld en Stichting Vrienden van Norschoten mee aan de challenge.

De vijf doelen moesten de jury door middel van een pitch overtuigen om voor hun stichting te kiezen. De jury bestond uit Gerard van den Hengel (wethouder gemeente Barneveld), Dennis van Dijk (voorzitter Stichting Marathon Barneveld) en Jan van Iwaarden (Van Iwaarden Artwork).

Ons Bedrijf gaat het geld gebruiken voor een nieuwe bus. ,,Onze bussen zijn al een tijdje aan vervanging toe'', vertelt Bert van Ginkel van Ons Bedrijf. ,,We hebben laatst nog een bus van de weg geplukt, die hoge reparatiekosten met zich meebrengt.'' De nieuwe bus zal een gemeenschappelijk doel dienen. ,,We zullen de bus niet alleen gebruiken voor Ons Bedrijf, maar ook De Meerwaarde, Neboplus, Stichting Hulp aan Elkaar et cetera mogen gebruik maken van de bus.''

Ook werd donderdag bekend gemaakt dat Moba de nieuwe hoofdsponsor is van Kippenren Barneveld. Moba was al eerder actief als sponsor en deelnemer in de bedrijfscompetitie. ,,Wat is een betere match dan de Kippenren en de grootste speler in de eiersorteersector? Wij zijn erg blij dat we in Moba, als Barnevelds bedrijf, onze nieuwe hoofdsponsor hebben gevonden", vertelt Erik van den Hoorn, mede-organisator van de Kippenren. ,,Dit jaar is ervoor gekozen alle stichtingen te laten pitchen waarom zij een donatie verdienen. Op deze manier hopen wij dat er nog meer gedrevenheid ontstaat bij de goede doelen en deelnemers", vertelt Van den Hoorn.

Vanaf vrijdag kunnen deelnemers zich inschrijven via www.kippenrenbarneveld.nl