• Diverse automobilisten hebben zaterdag op de Hessenweg in Lunteren een boete gekregen wegens fout parkeren. Onterecht vindt Scouting Lunteren.

    Scouting Lunteren

'Onterechte boetes domper op feest Scouting Lunteren'

LUNTEREN Meerdere automobilisten die afgelopen zaterdagochtend hun auto hadden geparkeerd bij Scouting Lunteren aan de Hessenweg in Lunteren, hebben een boete gekregen. Die boetes wegen fout parkeren zijn echter onterecht meldt de vereniging op haar Facebookpagina.

Scouting Lunteren heeft eigen parkeerplaatsen, maar dat aantal is niet altijd voldoende. Tijdens grotere evenementen parkeren ouders hun auto daarom ook langs de Hessenweg. Volgens Scouting Lunteren is daarvoor toestemming gekregen van de gemeente Ede. ,,We zijn al langer met de gemeente Ede in gesprek over het rijverbod en de 'stille ontheffing' die onze bezoekers hebben. Helaas weet niet elke medewerker van handhaving (BOA) dat. En dat geeft een grote domper op de feestvreugde van ons overvliegfeest.''   

Scouting Lunteren roept haar leden op de bekeuring ,,vooral'' niet te betalen. ,,Graag ontvangen we van iedereen die een bekeuring heeft gekregen een bericht op penningmeester@scoutinglunteren.nl, dan gaat Scouting Lunteren namens u in bezwaar bij de gemeente.''

De vraag is daarom of een ambtenaar een fout heeft gemaakt, of dat de regeling niet gold. De gemeente Ede laat desgevraagd weten uit te zoeken hoe het precies met de ontheffing zit en komt er dan zo snel mogelijk op terug.