• ...

Opinie: ´De Harselaartunnel: hoe kon het gebeuren?´

Iedereen probeert wel eens zaken te begrijpen en te doorgronden. Zo lig ik al weken te piekeren, net zoals waarschijnlijk de meeste inwoners van de gemeente Barneveld hoe het toch komt dat na 2 jaar ploeteren, buffelen, graven en zweten ´onze´ tunnel nog niet klaar is. Nog eventjes en dit project gaat het ´project rondweg Voorthuizen´ wat tijd betreft inhalen.

Ik kreeg met mijn gemijmer maar geen grip op de kwestie tunnel. Hoe kon het gebeuren? Zijn er echt geen voortekenen geweest? Na veel getob kwam bij mij van de week het antwoord. Ik reed op de snelweg vanuit Hoevelaken richting Voorthuizen. Onderaan de afslag 'Voorthuizen' zag ik het licht (ik bedoel stoplicht). Er gaan onderaan de afslag twee rijbanen linksaf naar Voorthuizen en eentje rechtsaf naar Barneveld! Dus slechts één baan richting de tunnel en twee rijbanen richting de omleiding door de Harselaar. We hebben dus zitten slapen. Het was al langer bekend dat de tunnel tijd (en geld) gaat kosten.

Nu weet ik gelijk de volgende stap: de tunnel gaat in maart 2019 waarschijnlijk twee jaar dicht voor groot onderhoud! Dat geef ik u op een briefje. En u weet het: briefjes uit Voorthuizen moet je zeer serieus nemen.

Eric van Riet (Voorthuizen)