• Jannes Bijlsma

Opinie: 'Hele dag last van hoge drempel'

In de krant van vrijdag 14 februari staat een artikel over de geluidsoverlast die de bewoners ervaren ter hoogte van het Van Breugelplantsoen in Barneveld. Dit kan ik goed begrijpen. Wij wonen op de Lorsweg in appartementencomplex de Vondelhove en daar ligt midden voor de ingang een hoge drempel.

Wij - evenals veel andere buurtbewoners - ervaren hier ook veel overlast van voertuigen, al dan niet met aanhangwagens. Dit begint al heel vroeg in de ochtend en dat de hele dag door. Het is weliswaar een gewone nieuwbouwstraat, maar wordt door bijna alle bewoners gebruikt om de Dichtersbuurt in te rijden. Graag zien wij de drempel verdwijnen.

Er zou een andere voorziening getroffen moeten worden die de snelheid er uit haalt. Een voorbeeld hiervan is de situatie op de Evertsenlaan in Voorthuizen. Daar is het probleem opgelost door een soort van slalom te creëren tussen bloembakken door. Op een doorgaande weg zoals de Stationsweg zal dat geen optie zijn, maar voor een straat zoals de Lorsweg lijkt me dat geen probleem. Ik hoop dat hier wat aan gedaan kan worden.

Familie Van Beek, Barneveld