• ..

Carlien van Dalfsen uit Barneveld verdient geld met Instagram

BARNEVELD In de nieuwe rubriek Trending Topic beantwoorden inwoners van de regio Barneveld vragen over hun online aanwezigheid en gedrag. Vandaag Carlien van Dalfsen (21) uit Barneveld. Ze heeft bijna tweeduizend volgers op Instagram en verdient daarmee een leuk zakcentje.

Beroep Over een paar maanden rond ik mijn studie Handhaving, toezicht en veiligheid af. Op dit moment loop ik stage bij de gemeente Utrecht als handhaver. Zodra ik klaar ben met deze opleiding - ongeveer over twee maandjes - ga ik op zoek naar een volgende studie.

Hoeveel uur per dag ben je gemiddeld online? Rond de drie uur per dag.

Hoelang ben je al actief op social media? Al een hele tijd. Ik was ongeveer twaalf jaar toen ik startte met Facebook en ongeveer drie jaar geleden ben ik op Instagram begonnen. Sinds anderhalf jaar ben ik dagelijks actief op dat platform.

Facebook of Instagram? Dan kies is voor Instagram. Facebook is voor mij echt een beetje verleden tijd, Instagram leeft veel meer.

Wat deel je zelf meestal op social media? Ik deel veel outfitfoto's. Dit doe ik omdat ik veel samenwerkingen heb met bedrijven. Het is belangrijk om dit te delen met mijn volgers, maar ook voor toekomstige samenwerkingen is dit essentieel. Zodra ze denken dat ik met mijn Instagramaccount bij hun merk past, sturen ze een mail voor een samenwerking. Meestal krijg ik wat van dit bedrijf opgestuurd, maak ik met het product een foto en plaats ik het op mijn Instagram. Hierbij tag ik het merk en vaak krijg ik van het bedrijf een kortingscode, zodat mijn volgers die kunnen gebruiken. Denk hierbij aan merken als: Rosefield, Ideal of Sweden, Happy Socks en een aantal kledingmerken.

Wat zijn volgens jou de voor- en nadelen van social media? Wat ik de nadelen vind is, dat het veel tijd kost en mensen er vaak negatief naar kijken. Maar zodra je uitlegt hoe de vork in de steel zit, vindt iedereen om me heen het eigenlijk hartstikke leuk en interessant. De voordelen vind ik dat ik hierdoor vaak met vriendinnen afspreek om lekker te gaan shooten. Zo heb ik weer een aantal leuke foto's om te plaatsen. Daarnaast heb ik zelfs een aantal vriendinnen leren kennen via Instagram. En natuurlijk is het een groot voordeel dat ik super gave spullen opgestuurd krijg.

Zou je een paar dagen zonder kunnen? Zeker, het is nu ook al even geleden dat ik wat gepost heb. Maar dit is niet een heel goed teken voor je account, omdat dit volgers kost en bedrijven zien ook dat je minder actief bent dan. En juist dat actieve vinden bedrijven heel erg belangrijk.

Ik zou wel eens willen chatten met… Noor van Queen of Jet Lags. Zij is een influencer die veel reist en geweldige foto's maakt van de omgeving en producten. Toevallig ben ik nu een boek van haar aan het lezen dat puur over haar Instagram/bedrijfje gaat. Ze geeft veel tips en vertelt over haar leven. Ik heb veel respect voor hoe ze alles doet. De prachtige foto's die ze maakt en vele reizen die ze aflegt in combinatie met een kindje hebben en familie/vrienden zien.

Grootste online ergernis? De nep-accounts vind ik echt vervelend. Vaak krijg ik wel een of meerdere berichten per dag via mijn privéberichten binnen van nep-accounts, waarmee ik helemaal niks kan.

Wat doe je graag in je vrije tijd? Ik hou ervan om heerlijk een filmpje te kijken, piano te spelen, paard te rijden, maar ook om op het terras een drankje te drinken.

YouTube of Netflix? Sowieso Netflix! Dat is toch wel één van mijn meest gebruikte apps.

Handigste app Voor het bewerken van mijn foto's gebruik ik de app: 'Lightroom'. Hierbij heb ik mijn eigen voorinstellingen gemaakt, zodat ik over elke foto ongeveer hetzelfde filter kan aanbrengen.

Wat is je guilty pleasure? De airfryer aanslingeren om tien uur 's avonds.

Ben je zelf vatbaar voor wat mensen vinden van wat je plaatst? Ik vind het wel belangrijk wat mensen van mijn foto's vinden. Vooral aan de mening van mijn vrienden en familie hecht ik veel waarde. Wat anderen ervan vinden maakt me niet zoveel uit. Zij weten toch niet hoe ik echt ben.

Wat is voor jou het leukste, geinigste of bizarste verhaal rondom social media? Op 10-jarige heb ik een vriendin leren kennen op de camping. Na die vakantie heb ik haar nooit meer gesproken. Na een half jaar kwam ik haar ineens tegen op Instagram en kwamen we weer met elkaar in contact. Ze vroeg of we een keer samen gingen shooten en sindsdien zijn we weer bevriend geraakt. Leuk dat social media daarvoor kan zorgen.

Wil je in de toekomst iets veranderen aan je gebruik van social media? Voor mij hoeft er niet per se iets te veranderen, dus nee. Wel verwacht ik dat er op social media gebied veel zal veranderen de komende jaren, Ik heb het idee dat het meer voor jezelf gaat worden wie en hoeveel mensen je foto's leuk vinden. Dat het niet het niet perse meer om de likes en reacties draait. Maar ik verwacht dat ik in al de ontwikkelingen vanzelf wel meega.