• Directeur Henk van Esch van Koninklijke BDU in Barneveld.

    Wouter van Dijk

Directeur Henk van Esch vertrekt na bijna 43 jaar bij Koninklijke BDU

BARNEVELD Henk van Esch vertrekt als algemeen directeur bij de Koninklijke BDU. Na bijna 43 jaar werkzaam te zijn geweest voor dit bedrijf, stapt Van Esch over naar Janssen/Pers Rotatiedruk B.V. in Gennep. Vanaf 1 april wordt hij algemeen directeur bij dit onderdeel van Koninklijke Drukkerij Em. de Jong. 

Heiko Imelman, directeur Media, is door de Raad van Commissarissen van de Koninklijke BDU per 10 februari benoemd tot algemeen directeur ad interim. In de komende weken draagt Henk van Esch zijn werkzaamheden over aan Imelman. ,,De procedure voor definitieve benoeming van de algemeen directeur wordt op korte termijn in gang gezet'', meldt het Barneveldse bedrijf.

Imelman is sinds 1 januari 2019 werkzaam voor de Koninklijke BDU. Eerder werkte hij in directie- en managementfuncties bij onder meer PCM, NRC Media en Telegraaf Media Groep. Als zelfstandig consultant voerde hij projecten uit voor verschillende uitgeverijen en drukkerijen en voor het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek.

SEPTEMBER 1977 Van Esch trad in september 1977 in dienst van de Koninklijke BDU. In de loop der jaren bekleedde hij verschillende functies in het grafisch bedrijf om daar als directeur te eindigen. Vanaf 1 januari 2012 droeg Henk van Esch als algemeen directeur de eindverantwoordelijkheid voor de gehele Koninklijke BDU.