• Abermedia

Overvallen bewoners Barneveld met mes bedreigd

BARNEVELD Het politieonderzoek naar de woningoverval aan De Hoven in het centrum van Barneveld, in de nacht van vorige week vrijdag op zaterdag, is nog in volle gang. Bij de overval gingen twee mannen de woning binnen en zij bedreigden de bewoners met een mes, zo liet de politie dinsdagmiddag weten in een verklaring. Een vrouw liep verwondingen op.

Het incident gebeurde iets na half drie 's nachts. De mannen doorzochten de woning en namen meerdere goederen mee, waaronder geld. Vervolgens zouden ze er rennend vandoor zijn gegaan. De recherche onderzoekt de zaak nog en vraagt getuigen om zich te melden.

Een 46-jarige man heeft aangifte gedaan van bedreiging. Een 50-jarige vrouw, die verwondingen opliep, deed aangifte van diefstal met geweld. Over de aard van de verwondingen doet de politie geen mededelingen. Na de melding keek de politie in de omgeving naar de verdachten uit en de recherche en forensische opsporing deden onderzoek in de woning.

De overvallers zijn nog niet gepakt en de politie heeft een signalement doen uitgaan. Het gaat om twee getinte mannen. De één is ongeveer 1.90 meter lang, heeft een normaal tot gespierd postuur en kort zwart kalend haar. De andere man is ongeveer 1.70 meter lang, heeft een normaal postuur. Hij droeg een petje tijdens de overval. Beide mannen waren in het zwart gekleed.

De politie doet op dit moment nog buurtonderzoek. Getuigen van de overval of mensen die iets verdachte hebben gezien, kunnen zich melden bij de Districtsrecherche in Arnhem via 0900-8844. Anoniem informatie doorgeven kan via Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.