• Ben Bläss
  • Ben Bläss

Vliegende reclame voor Barneveldse Krant

BARNEVELD Tegen een strakblauwe lucht heeft een reclamevliegtuigje namens stichting Red de Barneveldse Krant zaterdag tweeënhalf uur boven de gemeente Barneveld gevlogen. 

Doel van de stichting, opgericht en voorgezeten door betrokken lezer Ben Bläss, is om de Barneveldse Krant te behouden en te versterken, met name door nieuwe abonnees te werven. Uitgever BDUmedia luidde recent de noodklok, omdat de advertentie-inkomsten met tientallen procenten zijn gedaald.

De opbrengst van de acties van de stichting komt rechtstreeks ten goede aan de inhoud van de krant en bijbehorende nieuwssite. Dat biedt de redactie bijvoorbeeld de gelegenheid om lokale ondernemers in deze coronacrisis met (extra) redactionele artikelen te ondersteunen en de verkoopafdeling om advertenties voor de rubriek Koop Lokaal tegen gereduceerd tarief aan te bieden.

Bläss, die bijgaande foto maakte vanaf het dak van appartementencomplex De Bijeberg, benadrukt dat de huur van het vliegtuigje is betaald door een 'grote fan van de Barneveldse Krant' en niet met geld dat inmiddels via donaties is binnengekomen. Mensen die een foto van het vliegtuigje mailen naar reddebarneveldsekrant@gmail.com maken kans op een taart. Meer informatie op www.reddebarneveldsekrant.nl.

Steun je lokale dagblad en sluit hier een abonnement af op de Barneveldse Krant.