• ...

Poging tot brandstichting in restaurant Leyali in Barneveld

BARNEVELD In het Italiaans-Arabische restaurant Leyali aan de Burgemeester Kuntzelaan in Barneveld is gisteren ingebroken, waarna een poging is gedaan tot brandstichting. De inbrekers kwamen binnen door de enige deur aan de voorkant van het pand aan de versstraat te forceren. Volgens eigenares Hanadi Almozani werd er niets gestolen of vernield. Er werd alleen in de hele zaak geprobeerd brand te stichten.

Almozani werd rond 2.30 uur uit haar bed gebeld met de melding over het misdrijf. ,,We zijn als team erg geschrokken´´, zegt ze, ook omdat niemand een idee heeft over de aanleiding voor deze poging tot brandstichting. Er is woensdagmiddag sporenonderzoek verricht door de recherche, die ook camerabeelden zal bekijken. Ook zal een verzekeringsexpert de schade inventariseren.

Restaurant Leyali heeft woensdagochtend nog de catering verzorgd bij de plaatsing van het nieuwe AED-apparaat voor de versstraat. Daarna is besloten om de winkel de rest van de dag te sluiten. Almozani: ,,We gaan zo snel mogelijk weer open´´.