• Henk Vonder

Politie Voorthuizen pakt duo in gestolen auto op (update)

VOORTHUIZEN - De politie heeft woensdagmorgen in Voorthuizen een man en een vrouw aangehouden in een gestolen auto. Dat gebeurde rond 10.30 uur aan de Baron van Nagellstraat. Volgens wijkagent Henk Vonder gaat het om een auto die na een proefrit is gestolen bij een garage in de regio Utrecht. De verdachten hadden het voertuig voorzien van een buitenlands kenteken.

Camping

De wijkagent had vanmorgen een tip gekregen dat de auto in Voorthuizen op een camping zou staan, zo meldt de politie op Facebook. Toen de politie op de camping een onderzoek instelde, vertelde de beheerder van de camping dat de auto net was vertrokken. Vervolgens zijn de agenten op aanwijzing van de beheerder in dezelfde richting gereden. De politie kon de auto, nog net voordat die de A1 had bereikt, staande houden nabij het centrum van Voorthuizen. Na controle bleek de auto als 'gestolen' geregistreerd te staan in het politiesysteem.

De agenten hebben beide inzittenden aangehouden en ze overgebracht naar het politiebureau in Utrecht, waar de politie Utrecht de zaak heeft overgenomen.