• Politie Voorthuizen

Politie waarschuwt: koop geen pannen aan de deur

VOORTHUIZEN De politie in Voorthuizen waarschuwt voor verkopers van pannensets aan de deur. Bij de politie is namelijk in de afgelopen week een melding binnengekomen van een oudere persoon aan wie aan de deur een pannenset is aangeboden. Met de keurig Nederlands sprekende verkoper, die hem volledig met zijn aanbod overrompelde, sprak hij een bedrag van 200 euro af. Dit bedrag dacht hij vervolgens mobiel te pinnen, maar achteraf bleek er 600 euro van zijn rekening te zijn afgeschreven, vertelt Femke van Lith, wijkagent in Voorthuizen.

Vorige week was er overigens een soortgelijke melding in Barneveld. In dit geval werd wel het afgesproken bedrag gepind, maar had de oudere koper spijt van de aankoop van de nogal prijzige pannenset aan de deur.

De slachtoffers van de pannenverkopers zijn vooral oudere mensen die zich door een mooi verhaal laten inpalmen. Het advies van de politie op Facebook is ,,om niet met deze mensen in zee te gaan´ en om er melding van te maken als er een pannenverkoper aan de deur komt: 0900-8844.