• heliflight.nl

Kamer debatteert met staatssecretaris over marinierskazerne

GARDEREN/NIEUW MILLIGEN (ANP) De Tweede Kamer buigt zich donderdagochtend al over de geannuleerde verhuizing van de mariniers naar Zeeland. De Kamer wil verantwoordelijk staatssecretaris Barbara Visser gauw spreken, omdat sommige partijen door de gebroken belofte aan Zeeland mogelijk het vertrouwen in haar zijn verloren.

De "vertrouwensvraag" ligt volgens onder andere de SGP op tafel nu de marinierskazerne niet zoals beloofd naar Vlissingen, maar naar het Gelderse Nieuw Milligen verhuist. Kamerlid Chris Stoffer wijst erop dat maandenlang met alternatieve vestigingsplaatsen voor de nieuwe kazerne 'blijkt te zijn onderhandeld, zonder dat de Zeeuwen daarvan wisten. Dan heb je het echt over: kunnen we de overheid vertrouwen.'

Zulke grote woorden gebruikt de SGP niet zomaar, zegt onder meer regeringspartij CDA. Daarom moet Visser (VVD) snel naar de Kamer komen, vinden ook andere partijen. Vrijwel de hele Kamer wilde dat zij nog voor het voorjaarsreces dat volgende week begint verantwoording komt afleggen.