• Teka Groep

Rechter moet beslissen: van wie is naam Aviodome?

BARNEVELD/AMSTERDAM Evenementenbedrijf Libéma heeft een kort geding aangespannen tegen de Barneveldse TeKa Groep. Inzet is het gebruik van de naam ´Aviodome´.

In het kort geding eist Libéma dat de TeKa Groep de naam Aviodome niet langer gebruikt. De TeKa Groep vraagt de rechter om die eis af te wijzen en duidelijkheid te scheppen.

De geodetische koepel was jarenlang onderdeel van het nationaal luchtvaartmuseum bij Schiphol. In 2003 werd het Aviodome te klein voor het museum en verhuisde de collectie vliegtuigen naar Lelystad. Het museum ging daar - zonder koepel - verder onder een andere naam: Aviodrome. Het Aviodome werd van de sloop gered en lag jarenlang opgeslagen in zeecontainers. De TeKa Groep kocht het Aviodome op en herbouwt de koepel momenteel in Amsterdam-West. Het is straks het onderkomen van de nieuwe event- en congreslocatie, die vrijdag 30 november wordt geopend.

Libéma - de exploitant van het luchtvaarthemapark in Lelystad - vindt dat de naam Aviodome van het museum is, ook al gebruikt het die zelf niet meer. De TeKa Groep is van mening dat de naam bij de koepel hoort en daar niet los van te gebruiken is.

De rechter buigt zich aanstaande maandag over de zaak.