Basiscursus Bijbels Hebreeuws in Barneveld

27-08-2019, 10:30 | Lezersnieuws | D.

Vanaf 5 september kan er Barneveld weer een Basiscursus Bijbels Hebreeuws gevolgd worden. De cursus wordt gegeven door Ruben en Marijke van Oel van “jes-creations”. Enkele reacties van deelnemers aan voorgaande cursussen:

“De cursus is erg toegankelijk. Geen moeilijke wetenschappelijke taalstudie. De aanpak spreekt mij erg aan: De tekst in Hebreeuws, woordbetekenis, de woorden uitgediept en dan de verschillende vertalingen. Heel leerzaam.”

“Verwondering over de diepe lagen die er uit de teksten/woorden te voorschijn komen en hoe rijk God zich in Zijn Woord openbaart. Graag gun ik het anderen ook om deze diepgang in de Bijbel vanuit het Hebreeuws te leren kennen!”

De cursus bestaat uit zes avonden en wordt op de donderdagavond gegeven in de Goede Herderkerk te Barneveld. Er wordt met een kleine groep gewerkt (zo’n 10-12 deelnemers per cursus) zodat er veel ruimte is voor individuele aandacht. Elke deelnemer mag zijn/haar eigen persoonlijke tekst aanreiken die dan tijdens de cursus behandeld wordt. Zo krijgt iedereen, woord voor woord, een indruk van zijn/haar persoonlijke tekst vanuit het Hebreeuws. Gaandeweg leer je ook de 22 Hebreeuwse letters. Er kan geoefend worden met extra teksten en puzzels. De kosten voor de cursus bedragen EUR 135,--. Dit is inclusief een luxe werkmap.

De cursusavonden zijn op 5 en 19 sept.; 3 en 24 okt.; 14 nov. en 12 dec. 2019.  

Voor meer informatie of om direkt in te schrijven kunt u terecht op de website van "jes-creations": www.jes-creations.nl.