• De kerk van de Hersteld Hervormde Gemeente in Harskamp.

    Gerwin van Luttikhuizen
  • De kerk van de Hervormde Gemeente in Harskamp.

    Gerwin van Luttikhuizen

Dubbele diensten met 100-limiet bij kerk in Harskamp

HARSKAMP De Hersteld Hervormde Gemeente in Harskamp houdt zondag dubbele diensten - in totaal vier - met vanwege het coronavirus plek voor maximaal 100 mensen in de kerkzaal én maximaal 100 bezoekers in verenigingsgebouw Eben Haëzer. Dit besluit past volgens de kerkenraad binnen de landelijke maatregel om het aantal personen tijdens bijeenkomsten te beperken tot maximaal honderd.

Om de vier diensten in goede banen te leiden, meldt de kerkenraad het volgende: ,,Als uw achternaam begint met een letter van A tot en met K wordt u zowel 's morgens als 's avonds in de eerste dienst verwacht. Wanneer uw achternaam begint met een letter L tot en met Z wordt u zowel 's morgens als 's avonds in de tweede dienst verwacht. De indeling van de ruimte zal zodanig zijn, dat de gemeenteleden zoveel mogelijk verspreid kunnen zitten, waarbij het gezinsverband niet verbroken hoeft te worden. Ook de wijze van collecteren wordt aangepast. Het aanraken van voorwerpen en van personen moet zoveel mogelijk worden vermeden. Dat betreft ook de pepermuntrollen en dergelijke. U wordt verzocht vooraf thuis alle benodigde hygiënevoorschriften getrouw in acht te nemen.''  

HERVORMD HARSKAMP De Hervormde Gemeente in Harskamp heeft daar een variant op. Deze gemeente houdt zondag een morgen- en avonddienst, met in de kerk plek voor maximaal honderd personen - verspreid zittend - en in verenigingsgebouw Het Anker ongeveer vijftig plaatsen.  
De kerkenraad adviseert in het algemeen de diensten zoveel mogelijk thuis te beluisteren. ,,In ieder geval bij klachten van neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts. Dat geldt ook voor kwetsbare personen (ouderen en mensen met verminderde weerstand) en degenen die recent in risicogebieden zijn geweest.''
Als mensen toch naar de kerk willen zijn in de ochtenddienst leden welkom waarvan de achternamen beginnen met de letters A tot en met J en 's avonds leden met de achternamen die beginnen met K tot en met Z.

Label:

Coronavirus