• Fred Dörfel
  • Fred Dörfel
  • Fred Dörfel
  • Fred Dörfel
  • Fred Dörfel

Rose Garden wint PreufAward

BARNEVELD Rose Garden uit Barneveld is woensdagavond tot winnaar van de PreufAward uitgeroepen tijdens Hét Preuvenement Barneveld. Het Chinese restaurant aan de Schoutenstraat liet daarmee twaalf lokale collega-restaurants achter zich.

Jannes Bijlsma

De eerste dag van de vierde editie van het Barneveldse proeffestijn verliep uitstekend, ondanks het regenachtige weer. Volgens voorzitter Gert Ansink verwelkomde de organisatie zo'n 2.000 bezoekers op het Theaterplein. Vorig jaar bezochten in totaal over beide dagen zo'n 3.000 fijnproevers het evenement. ,,En voor vandaag verwachten we tussen de 3.500 en 4.000 mensen", aldus Ansink. ,,Er zijn zo'n 5.000 kaarten in omloop, maar dat wil nog niet zeggen dat die mensen ook allemaal komen vanavond."

De regen die over het evenement trok, weerhield de bezoekers er niet van naar het Theaterplein te komen. ,,Droog is het natuurlijk altijd gezelliger", aldus Ansink. ,,Vooraf waren we best bang voor een slecht-weerscenario. We hadden ook een extra overkapping geplaatst; die hadden we vooraf al geregeld. Maar de mensen kwamen alsnog, in groten getale. Voor vanavond ziet het weer er trouwens goed uit."

GEDRAGEN Het evenement bij het Schaffelaartheater staat als een huis, zegt de voorzitter. ,,Het wordt echt gedragen door de Barneveldse bevolking. Mooi om te zien. Het geheim van het succes? We hebben veel tijd besteed aan PR-campagnes. Maar de beste promotie krijg je door mond-tot-mondreclame en die heeft zijn werk gedaan, zo hebben we gemerkt. De deelnemende restaurants doen ook echt hun stinkende best om kwaliteit neer te zetten. En dat bleek gisteren ook: het was oog- en tongstrelend."

Chef-kok en juryvoorzitter Huub Oudshoorn toonde zich erg content met het 'bijzonder hoge' niveau van de deelnemers. De aanwezige topkok Paul Fagel was het roerend met hem eens. ,,Hij was daar echt bijzonder verrast over. Fagel is een goeroe in de culinaire wereld en als hij zoiets zegt, dan is dat een groot compliment voor de deelnemers. We willen met Hét Preuvenement ook echt kwaliteit neerzetten."

BLACK ANGUS BIEFROL Dertien deelnemers presenteerden hun gerechten woensdagavond voor ondernemers en 'Preufvrienden'. Rose Garden kwam als winnaar uit de bus. Het restaurant van eigenaar Rocky Pang serveerde een black angus biefrol. Deze was gelakt met ingedikte soja van merin en sake, waarna het was 'afgebrand'. Het tweede gerecht van Rose Garden was een originele Vietnamese loempia, bereid met rijstvel. Tevens bereidde het team van de Chinese bistro een rijstbroodje, gevuld met geroosterd varkensvlees en hoisin-saus.

Het is de vierde keer dat Rose Garden deelneemt en de eerste maal dat het Chinees-Indische restaurant de PreufAward in de wacht sleept. ,,We doen er elk jaar knijterhard ons best voor", aldus Pang. ,,Zoals we dat ook elke dag in het restaurant zelf doen. Ik ben echt trots op het team dat we hebben gewonnen. Het was wel een verrassing. Het evenement is ook geweldig. Voor vanavond gaan we er weer vol voor."

Volgens juryvoorzitter Oudshoorn zat de top 4 van deelnemende restaurants heel dicht bij elkaar. ,,Het was heel aardig dat dat twee nieuwe deelnemers het zo goed deden: Veau Culinair Beekzicht en Mio Girasole. En ook Het Groene Pandje zat bij de beste vier. Maar Rose Garden was de verdiende winnaar. Leuk was verder dat er veel vegetarische gerechten werden geserveerd."