• Duizenden vrijwilligers in heel Nederland hielpen tijdens de Dorcas Voedselactie mee om voedsel en geld in te zamelen voor de allerarmsten.

    Dorcas

Ruim 900 Barneveldse voedseldozen voor Dorcas

BARNEVELD De Dorcas Voedselactie van begin november heeft in de gemeente Barneveld ruim 900 voedseldozen opgeleverd. ,,Een prachtige opbrengst´´, laat Letty van der Lit, Coördinator Dorcas Voedselactie Barneveld, weten.

Van 4 tot en met 11 november werd in heel Nederland de 23e Dorcas Voedselactie gehouden. Supermarkten, klanten in de winkel, kerken en kinderen, leverden producten in voor de allerarmsten in Oost-Europa.

In Barneveld leverde de actie 617 voedseldozen op van acht supermarkten:  Albert Heijn, twee filialen van Coöp, drie filialen van Jumbo, Plus en de Spar. Het resultaat van de actie bij Emté in Kootwijkerbroek is 144 dozen. En in Voorthuizen zijn er 160 ingezameld bij Albert Heijn.

De komende weken zullen vrijwilligers uit alle ingezamelde goederen voedselpakketten samenstellen in vier sorteercentra in Nederland. Het grootste deel van de pakketten zal nog voor de Kerst bij mensen in Oost-Europa worden afgeleverd.

Geïnspireerd door de opdracht uit de bijbel om te zorgen voor armen en onderdrukten, werkt Dorcas al ruim 35 jaar aan hulp- en ontwikkelingsprojecten in Oost-Europa, het Midden-Oosten en Afrika.