• Bram van den Heuvel
  • Bram van den Heuvel

'Ruimer assortiment bij nieuwe AH Voorthuizen'

VOORTHUIZEN ,,De nieuwe supermarkt moet voor flinke groei zorgen. Momenteel hebben we een team van zo'n honderd medewerkers, we verwachten dat we komende zomer al uitgebreid zijn tot een team van honderdveertig mensen." Die verwachting spreekt supermarktmanager Stefan van Barneveld van de Albert Heijn aan het Smidsplein in Voorthuizen uit. De nieuwe supermarkt opent woensdag de deuren.

 

De supermarkt is in tien maanden tijd gebouwd. In januari ging het voormalige bankgebouw van de Rabobank tegen de vlakte. Sindsdien is een volledig nieuw winkelpand uit de grond gestampt, inclusief een parkeergarage voor zo'n zestig personenauto's. Met twee liften kunnen klanten de begane grond bereiken en de winkel in. In totaal beslaat de supermarkt een oppervlakte van 1.500 vierkante meter, zo'n 500 vierkante meter meer dan de zaterdag gesloten supermarkt aan de Hoofdstraat 185.

De winkel voldoet volgens Van Barneveld aan alle moderne consumentenwensen. ,,Alles wat in de oude winkel aan de Hoofdstraat ontbrak, hebben we wel aan het Smidsplein", belooft Van Barneveld. Hij doelt onder meer op de zelfscanners, de automatische sinaasappelpers en het demomeubel in de winkel. ,,Op vrijdag en zaterdag gaan we standaard in de winkel koken."

 

EXCLUSIEVER Volgens hem draait de nieuwe supermarkt om beleving en exclusiviteit. ,,Centraal staat dat we de bediening aan de klant weer terugbrengen. De versafdelingen zijn daar een belangrijk onderdeel van." Ook het assortiment is ruimer van opzet, betoogt Van Barneveld. ,,Dat is aan de ene kant heel plat: in plaats van vier verschillende merken pindakaas hebben we er straks bij wijze van spreken vijf of zes. We bieden dus meer keuze." De andere kant zit volgens Van Barneveld in de exclusiviteit: ,,Dat komt natuurlijk tot uitdrukking op de versafdelingen, maar ook in bijvoorbeeld de keuze voor olijfolies, kazen en noten. Als franchise onderneming gaan we in Voorthuizen zeker een stap verder dan de overige AH-winkels."

In het pand is slijterij Gall & Gall tevens gesitueerd. ,,Ook daar ligt de focus meer op exclusiviteit en zullen naast het bekende assortiment ook meer wijnen van vijftig en zestig euro verkrijgbaar zijn", weet Van Barneveld. Ook bloemen zijn aan het Smidsplein verkrijgbaar. Na de jaarwisseling kunnen klanten ook door een bloemist boeketten laten samenstellen. ,,We zetten duidelijk in op een totaalpakket voor dagelijkse boodschappen en hopen weer een regiofunctie te gaan vervullen."

Van Barneveld geeft namelijk aan dat zijn klanten de voorbije jaren andere supermarkten opzochten. ,,We zagen veel klanten van AH Voorthuizen naar AH Barneveld rijden, omdat wij op de oude locatie niet meer de moderne winkel waren die klanten verwachten. Zo eerlijk moeten we zijn." Zijn wens voor de nieuwe winkel is dan ook duidelijk: ,,Hopelijk komen die mensen hun boodschappen weer in Voorthuizen doen."