• Organisatoren singin Kootwijkerbroek

    Henk Hutten

Samenwerking kerken: 'Zingen en spelen voor goed doel'

KOOTWIJKERBROEK Vorig jaar was de samenwerking van twee Kootwijkerbroekse kerken nog een unicum. Dit jaar krijgt de sing-in een vervolg. Op vrijdagavond 8 mei staan daarnaast oud-Hollandse spelen op het programma. De opbrengst van de avond komt ten goede aan Open Doors.

Vorig jaar sloegen de Gereformeerde Kerk en de Hervormde Kerk voor het eerst de handen ineen. Het thema sloot daar naadloos op aan: 'Allen voor Eén'. De sing-in en fancy-fair trokken ongeveer tachtig mensen. ,,Mensen uit beide kerken waren aanwezig. Die mix was heel leuk. De Wagenschuur aan de Ravenweg in Stroe is een laagdrempelige locatie, dat helpt. Het was gezellig en goed om samen te zijn", aldus Davitha van de Kuilen, één van de organisatoren.

Dit jaar is gekozen voor 'Stap voor stap' als overkoepelend onderwerp. ,,Omdat we verder willen gaan in het dienen van God", vertelt ze.

De hervormde band Asaf wordt bij de sing-in versterkt met een musicus en enkele zangers uit de Gereformeerde Kerk. ,,Multikerkelijk", glimlacht ze. In plaats van de fancy-fair is dit jaar gekozen voor oud-Hollandse spellen zoals sjoelen, grabbelen en spijkeren. Davitha: ,,Voor een klein bedrag kunnen mensen meedoen. Er is een competitie waar jeugd en volwassenen prijsjes mee kunnen winnen."

Het ingezamelde geld komt ten goede aan het werk van Open Doors. Deze stichting komt op voor vervolgde christenen wereldwijd.

Davitha en haar man Kees van Kuilen gaan volgende maand via deze organisatie naar Israël en Jordanië vertrekken om enkele projecten te bezoeken en een marathon te lopen. ,,In de aanloop daarop willen we met allerlei acties 20.000 euro ophalen. We zitten nu al op 14.000 euro", geeft ze een tussenstand.

Belangstellenden zijn vrijdag 8 mei hartelijk welkom bij de Wagenschuur, Ravenweg 2 in Stroe. Vanaf 18.30 uur is het mogelijk om deel te nemen aan enkele oud-Hollandse spelen.

Van 19.00 tot 19.45 uur is er een kindersing-in. Van 20.30 tot 21.30 uur vindt de sing-in voor volwassenen plaats. De zitgelegenheid is beperkt; bezoekers wordt daarom aangeraden stoelen mee te nemen.