• Wouter van Dijk

Schoenenreus tijdelijk weer open

BARNEVELD/DEN BOSCH (ANP) De 121 Nederlandse winkels van Schoenenreus gaan deze week weer open. Curator Bas van Dooren werkt eraan om filialen van de failliete keten woensdag alweer in bedrijf te hebben. De vestiging in Barneveld, die sinds dinsdag 27 januari is gesloten, staat aan de Langstraat (foto).

Zo kan de bestaande voorraad worden verkocht. Ook verbetert het openen van de winkels de kansen voor een mogelijke doorstart, liet de curator dinsdag weten.

Schoenenreus ging eind vorige maand voor de tweede keer in ruim twee jaar tijd op de fles. De winkels zijn sindsdien gesloten. De winkelvoorraad was verpand aan de bank en de curator moest daarom eerst afspraken maken om al het schoeisel in de schappen weer in de verkoop te kunnen doen.

Twee weken geleden zei Van Dooren dat zich al meer dan tien partijen hadden gemeld met interesse in een eventuele doorstart in afgeslankte vorm. De curator is nog steeds met meerdere kandidaten in gesprek. Volgens hem zitten er zeker vier serieuze partijen bij.