• De ravage na het fatale ongeval op 25 november 2017.

    Aber Media
  • Aber Media

Slachtoffer dodelijk ongeval is 18-jarige Harskamper

HARSKAMP Bij een ernstig verkeersongeval op de Edeseweg in Harskamp zaterdagavond is een 18-jarige jongen uit die plaats om het leven gekomen, zo meldt de politie vandaag. De andere partij, een 21-jarige plaatsgenoot van het slachtoffer, is aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed.

Het ongeluk gebeurde gisteravond rond 20.10 uur ter hoogte van de Westenengseweg. Twee bestuurders botsten daar frontaal op elkaar. Hoe het kon gebeuren is nog niet bekend. Het slachtoffer reed in een brommobiel en raakte door de klap zo zwaar gewond dat hij terplekke aan zijn verwondingen bezweek. De jongen is nog we gereanimeerd maar die hulp mocht niet meer baten.

De 21-jarige was met zijn auto in de sloot beland maar bleek niets te mankeren. Wel bleek hij onder invloed van alcohol met een gehalte van 280 ug/l (voor een beginnend bestuurder drie keer de limiet). Hij is aangehouden en zijn rijbewijs is ingevorderd. Uit onderzoek van de verkeersongevallenanalyse zal moeten blijken hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren.