• Trouwe abonnees Willem en Dinie Verweij met een 'jubileumtaart'. Links Norbert Witjes en rechts Wim Vonk.

    Erik van't Land

Taart voor bijna 700 trouwe abonnees Barneveldse Krant

BARNEVELD Ze lezen de Barneveldse Krant al zeker ruim veertig jaar, maar het laatste aaneengesloten abonnement beslaat een kwart eeuw. Vanwege dit jubileum ontvingen Willem (76) en Dinie (73) Verweij uit Barneveld woensdagmiddag een taart van hoofd content Norbert Witjes en contentmanager Wim Vonk. In totaal krijgen bijna zevenhonderd 'jubileum-abonnees' deze week een taartbon toegestuurd, omdat ze 25, 30, 35, 40 jaar of langer abonnee zijn, telkens om de vijf jaar. 

Dinie Verweij-van Driesten is een echte Barneveldse en spelt elke dag zo'n beetje het lokale dagblad. Willem, oorspronkelijk afkomstig uit Zevenhuizen bij Rotterdam, leest de Barneveldse Krant iets minder intensief, ook omdat hij nog drie andere dagbladen in de brievenbus krijgt. Het echtpaar Verweij is plaatselijk vooral bekend vanwege de gelijknamige drogisterij, die ze in 1971 overnamen van Willem Verweij senior. In 2002 deden zij de zaak vervolgens weer over aan Willem III, zoals ze hun zoon gekscherend noemen.

ZEVENSPRONG Ze volgen allebei het plaatselijke nieuws op de voet via de Barneveldse Krant. ,,Je ziet vaak bekenden in de krant, mensen die je soms jaren niet hebt gesproken. Dat is altijd aardig om te lezen'', zegt Dinie. ,,En natuurlijk ben ik ook altijd benieuwd naar nieuws, zoals nu met alle verhalen over Vink.'' 

Willem is onder meer fan van de cartoon Boes met grappige tekeningen over dieren en een vaste lezer van de column Zevensprong van redacteur Erik Roest. ,,Hij kan leuk met woorden spelen'', constateert de spraakzame Barnevelder. Ook verhalen in de katernen Economie en Hart & Ziel en in de Weekendbijlage lezen ze allebei met veel interesse. ,,Ik vind bijvoorbeeld de rubriek 'Groeten uit' over Barnevelders in het buitenland erg mooi'', vertelt Willem.

Het echtpaar vertelt dat ook zoon Bart, die al veertien jaar in Laos woont, het Barneveldse nieuws precies volgt, via de digitale krant. ,,Hij weet soms nog eerder dan ik dat er bijvoorbeeld een brand is geweest'', lacht Willem.