• Ilvy Njiokiktjien

Valleihopper vervangt regiotaxi in regio Barneveld

BARNEVELD Regio FoodValley is vanaf 1 januari 2017 verantwoordelijk voor de regiotaxi in onder meer de gemeenten Barneveld, Ede, Renswoude, Scherpenzeel en Nijkerk. Het nieuwe vervoer gaat Valleihopper heten. ,,De Valleihopper biedt klanten openbaar vervoer waar gewoon openbaar vervoer geen oplossing is.´´

Klanten kunnen straks met de Valleihopper naar dezelfde bestemmingen reizen als met de regiotaxi. Voor de reiziger komt er één onafhankelijk loket waar men telefonisch en digitaal informatie kan krijgen en een rit kan reserveren. De gemeenten Barneveld, Ede, Nijkerk, Renswoude en Scherpenzeel organiseren vanaf het schooljaar 2017-2018 ook het leerlingenvervoer met de Valleihopper.

PRIJS PER KILOMETER De Valleihopper heeft hetzelfde prijsniveau als de regiotaxi. Wel zal de reiziger gaan betalen voor het aantal kilometers dat gereisd is. Bij de huidige regiotaxi gaat het om een prijs per zone. ,,Een prijs per kilometer is een eerlijke manier om een prijs te berekenen en sluit aan bij de wijze waarop binnen het reguliere openbaar vervoer een prijs berekend wordt. In de praktijk zullen hierdoor sommige ritten iets goedkoper kunnen uitvallen en anderen juist iets duurder´´, aldus de organisatie.

CONTRACT VOOR DRIE JAAR Het vervoer van de Valleihopper is gegund aan drie vervoerders: Munckhof, van Driel en Noot. Het contract is voor drie jaar afgesloten. De Valleihopper wordt een duurzame vervoerder. Alle auto's van de Valleihopper rijden op groen-gas of zijn elektrisch.

Regio FoodValley is nog druk bezig met de organisatie van het nieuwe vervoer. ,,Eind oktober start een uitgebreide informatiecampagne. Pashouders ontvangen persoonlijk bericht over de veranderingen.´´