• AS Media
 • AS Media
 • AS Media
 • AS Media
 • AS Media
 • AS Media
 • AS Media
 • AS Media
 • AS Media
 • AS Media
 • AS Media
 • AS Media

Veel rouwenden bij uitvaart Romy

DE GLIND/HOEVELAKEN Onder overweldigende belangstelling is Romy Nieuwburg vanmiddag naar haar laatste rustplaats gebracht. Voor genodigden was er voorafgaand aan de begrafenis een besloten bijeenkomst in de Eshof. Na deze bijeenkomst ging de rouwstoet rond 15.00 uur via de route Kantemarsweg richting de Klepperman, Oosterdorpsstraat, Westerdorpsstraat, Kantemarsweg, Kerkepad naar de begraafplaats.

Bij de muziekkoepel aan het Van Aalstplein stopte de rouwstoet kort voor een bijzonder herdenkingsmoment. Langs de route stonden honderden inwoners om afscheid te nemen en medeleven te tonen. Veel mensen hadden een of meerdere bloemen bij zich die ze later voor het portret van Romy legden bij de muziekkoepel. Veel Hoevelakers gaven gehoor aan de oproep van de familie van Romy om de vlaggen halfstok te hangen. Tijdens de begrafenis luidden de klokken van de Dorpskerk tussen 15.40 en 16.00 uur. Twintig meisjes van gymnastiekvereniging Hellas hebben zeven duiven opgelaten, toen de rouwstoet voor de Muziektent geparkeerd stond. Ook waren bijna alle winkels gesloten tijdens de begrafenis.

ONHERSTELBAAR Veel belangstellenden lieten hun tranen de vrije loop en konden nog steeds niet bevatten wat er met Romy Nieuwburg is gebeurd: ,,Onvoorstelbaar, hartverscheurend en diep triest. Door de arrestatie ben ik wel een beetje gerustgesteld, maar hoe moet ik mijn kinderen hier tegen beschermen?"

Nog maar anderhalve week geleden zat ze nog op school in De Glind. Ze stapte op de fiets naar huis, maar kwam daar nooit aan. Directeur Jan Hofman spreekt van een onherstelbare kwetsing, waarin daags na haar dood bekend werd dat de verdachte op de moord óók op zijn school zat. ,,Dit is een verhaal met alleen maar verliezers. Als ik heel eerlijk ben? Ik zou liever hebben gehad dat onze school was afgebrand, want dat kun je tenminste weer opbouwen. Maar dit drama? Nee, dit betekent een onherstelbare kwetsing. Voor de leerlingen, voor de leerkrachten, de medewerkers, voor het hele team. Nee, eigenlijk voor het hele land. Ik voel me als die man van het Zadkine monument in Rotterdam, die uit wanhoop zijn handen omhoog slaat, met een gat in zijn lichaam, op de plek van zijn hart.''

Bianca van Essen op Facebook: ,,Kippenvel bij het zien van alle witte profielen... bij het lezen van alle berichten van ondernemers die uit respect voor Romy en haar familie de winkels dichtdoen of hun werkzaamheden neer leggen. Wat een saamhorigheid! Hoevelaken wat ben ik trots dat ik hier woon! Wat krijgt Romy een mooi en waardig afscheid.. sterkte voor alle nabestaanden. In gedachten ben ik bij jullie."

,,Het was een mooi, waardig afscheid waar de liefde voor Romy alom voelbaar was", verklaarde de familie van Romy naderhand. ,,Wij zijn zeer geraakt door alle steunbetuigingen en het medeleven. Het voelt alsof Hoevelaken, én mensen van ver daarbuiten, een arm om ons heen slaan. In deze zware tijd is dat een troost voor ons gezin."

De komende periode wil het gezin in alle rust en privacy proberen een start te maken met het verwerken van dit grote verlies. Ze vraagt dan ook of de pers hun privacy wil respecteren.

Label:

Romy