Veenhuizen Groep neemt Koevering Koeling over

VOORTHUIZEN Veenhuizen Groep gaat het failliet gegane Koevering Koeling uit Oirschot overnemen. Dat heeft het bedrijf uit Voorthuizen bekendgemaakt. ,,We zijn nog in gesprek met de curator en het personeel dat we willen overnemen, maar duidelijk is dat de overname zijn beslag krijgt. In de loop van deze maand wordt alles officieel", stelt bedrijfsleider Klaas-Jan Moltmaker in een korte reactie.

Volgens hem liggen er verschillende redenen aan de overname ten grondslag. ,,Koevering Koeling was een familiebedrijf, wij zijn dat ook. Dat past dus."

Nog belangrijker zijn de commerciële kansen die de Veenhuizen Groep ziet.

,,Wij zijn met onze dienstverlening nog niet zo sterk vertegenwoordigd in het zuiden van het land. Koevering was dat wel. Met de overname kunnen we dus een mooie stap maken. Hun portfolio sluit mooi aan op ons klantenbestand."

Alle activiteiten van Koevering Koeling worden ondergebracht op het kantoor van Veenhuizen Groep aan de Verbindingsweg 9. Bij het bedrijf uit Oirschot waren zo'n vijftien personen werkzaam. ,,We zullen een groot gedeelte van het personeel overnemen", verwacht Moltmaker.