Veertig nieuwe woningen in Stroe

STROE - Het college van burgemeester en wethouders stelt de Barneveldse gemeenteraad voor om het gewijzigde bestemmingsplan voor de nieuwbouwwijk in Stroe vast te stellen. Daarmee wordt het mogelijk aan de noordwestkant van het dorp in totaal 39 woningen te bouwen. Deze nieuwe wijk moet in fases tot 2018 gebouwd gaan worden.

Eerder gaf de ontwikkelaar, bouwbedrijf Van de Kolk in Garderen, aan op zijn vroegst in juni te willen starten met het eerste deel. In eerste instantie worden achttien woningen gebouwd.

In totaal gaat het om het bouwproject dat aan de noordkant grenst aan de Kraaiheide. De straten Wolfsklauw en Blauwgras vormen de oostgrens, de Wulpenweg de westgrens van het nieuwbouwplan.

Als de gemeenteraad het bestemmingsplan goedkeurt, is de verwachting dat de eerste woningen voor deze nieuwe wijk in maart in de verkoop gaan. Qua verdeling gaat het in de nieuwe wijk om vier sociale huurwoningen, 26 hoek- en tussenwoningen, zes twee-onder-éénkappers en drie vrijstaande woningen. Goedkope woningbouw in het dorp is al langer een sterke wens.

Het bestemmingsplan voor Stroe wordt zeer waarschijnlijk op woensdag 4 maart voorgelegd aan de Barneveldse gemeenteraad.