Verdachten mensenhandel opgepakt in Barneveld

BARNEVELD De politie heeft zaterdagavond in Barneveld vier Albanese mannen aangehouden op verdenking van mensenhandel of mensensmokkel. Hun vermoedelijke slachtoffers, vier Aziatische meisjes/vrouwen en één Aziatische jongeman, zijn door de politie opgevangen. Zij zijn zondag naar een opvangadres gebracht.

Een beveiliger meldde de politie rond 22.30 uur vier verdachte mannen te hebben gesignaleerd op de Hanzeweg in Barneveld. Ze leken volgens hem afkomstig van vanaf de carpoolplaats bij de A1 aan de Mercuriusweg.

Toen de politie poolshoogte nam, werden de mannen niet direct gevonden. Wel trof de politie vier Aziatische meisjes en vrouwen, zittend in een rioolbuis. De Aziatische jongeman, vermoedelijk het vijfde slachtoffer, was er vandoor gegaan en werd iets later op het nabijgelegen bedrijventerrein Harselaar aangetroffen.

VERSTOPT ACHTER EEN KEET De verdachten werden even later aangetroffen op het terrein van een bedrijf aan de Hanzeweg. Ze hadden zich onder meer achter een keet verstopt. Bij het zoeken werd een politiehond ingezet. De Albanezen zijn aangehouden op verdenking van mensenhandel of mensensmokkel. Het gaat om vier mannen van 28, 29, 32 en 38 jaar oud.

ONDERZOEK De slachtoffers konden zich niet identificeren. Het onderzoek naar hun leeftijden en herkomst is nog gaande, bevestigt de politie. Wel is inmiddels duidelijk dat het

vermoedelijk om Vietnamezen gaat, deels volwassenen en deels minderjarigen.

De verdachten zijn ingesloten voor nader verhoor. Het Team Mensenhandel van de politie Oost-Nederland heeft de zaak nu in onderzoek.