• AberMedia
  • AberMedia
  • AberMedia
  • AberMedia
  • AberMedia
  • AberMedia

Barnevelder trakteert agenten tijdens grote controle langs A1

BARNEVELD De politie heeft donderdagavond een grote controle gehouden op A1 ter hoogte van Barneveld. Op de parkeerplaats 'Palmpol' was een grote controleplaats ingericht, waar zo'n 30 agenten de voertuigen konden controleren. Eén van de bestuurders maakte van de gelegenheid gebruik om de dienstdoende agenten een hart onder de riem te steken. ,,Ik zag de controle toen ik vanuit Barneveld op weg was naar Amersfoort´´, aldus de gulle gever, die liever niet met zijn naam in de krant wil. ,,Vervolgens heb ik daar in een supermarkt een stel chocoladerepen gekocht om uit te delen aan de dienstdoende agenten. Niet omdat ik blij was met die controle, maar om deze politiemensen een hart onder de riem te steken. Ze worden geregeld, zoals tijdens de jaarwisseling, beledigd en belaagd. Met deze traktatie wilde ik laten zien dat er niet alleen horken in Nederland wonen, maar ook mensen die het werk van de politie op waarde proberen te schatten.´´

CONTROLE ,,We rijden met onder anderen zes motorrijders en een snel interventieteam tussen Barneveld en Amersfoort heen en weer en maken gebruik van zogenoemde ANPR voertuigen", vertelt coördinator Karlijn van Laar.  ,,De ANPR voertuigen scannen automatisch ieder kenteken en mocht er iets met de auto of eigenaar aan de hand zijn, dan zien de collega's dit direct en kan het voertuig worden onderschept door de motorrijders voor een nadere controle op de parkeerplaats", vervolgt Van Laar.

TRAKTATIE Bestuurders die met alcohol of drugs op achter het stuur werden betrapt, moesten in een speciale truck van het team verkeer & alcohol een uitgebreide ademanalyse ondergaan. Hier was zelfs een forensisch arts aanwezig die, mocht dat nodig zijn, direct een bloedproef kon afnemen. Dat de politie ook wel eens in het zonnetje gezet mag worden, bleek toen een automobilist uit Barneveld bij de controleplaats stopte en enkele pakken chocoladerepen kwam brengen. ,,De politie mag ook wel eens complimenten krijgen", aldus de Barnevelder.

Rond 22.00 uur waren al meerdere bestuurders aangehouden in verband met een zogeheten artikel-8. ,,Hierbij heeft de bestuurder teveel alcohol of drugs gebruikt", aldus Van Laar, voor wie de controle een laatste onderdeel was van een examentraject als Politiekundige. 

De controle duurde tot ongeveer 01.00 uur. De exacte resultaten van de controle zijn nog niet bekend.