Verkoop Voortsche Zot gaat van start

VOORTHUIZEN De verkoop van het nieuwe Voorthuizense speciaalbier Voortsche Zot start op woensdag 22 april. Dat melden de brouwers, nadat ze dit weekend het eerste grote brouwsel van het nieuwe bier goedkeurden tijdens de vuurproef in een Brabantse brouwerij.

Inmiddels meerdere horecazaken in Voorthuizen en Garderen hebben aangegeven het bier te gaan verkopen. De verkoop kan zowel via flesjes als van de tap. Daarnaast is het bier straks ook verkrijgbaar bij slijterij Gall & Gall in Voorthuizen en bij Wijnwinkel Barneveld.

Speciaalbier Voortsche Zot is de afgelopen jaren in stilte ontwikkeld door vijf brouwvrienden, die het recept in hun vrije tijd samenstelden en verfijnden in hun microbrouwerij in Voorthuizen. Onder de naam Voortsche Bieren worden later ook winterbier Voortsche Vorst en zomerbier Voortsche Vlier uitgebracht. Daarnaast komen de brouwvrienden met een eigen glazenlijn, viltjes en tafelkaartjes. ,,Zeker voor een toeristisch en enigszins 'chauvinistisch' dorp als Voorthuizen is een lokaal biertje volgens ons echt een aanwinst", aldus één van de initiatiefnemers vorige week donderdag in deze krant. Het plan van de initiatiefnemers is om het speciaalbier alleen binnen een straal van 25 kilometer rondom Voorthuizen te verkopen.