• Politie

Vermiste vrouw in ligrolstoel is gevonden

BARNEVELD De 43-jarige vrouw in een ligrolstoel die sinds gisteren was vermist, is in goede gezondheid gevonden in Arnhem. Dat meldt wijkagent Roy Poortman.  

Gistermiddag rond 13.45 uur werd er een Burgernetbericht verstuurd, met daarin de oproep uit te kijken naar een vrouw die zich in een ligrolstoel voortbeweegt. De meldkamer werd daarop overstelpt met reacties, maar dat leverde ook wel een extra probleem op. ,,Er bleken in Barneveld namelijk nog twee vrouwen in een rolstoel rond te rijden. De één had een brandweeronderstel en de ander had twee honden bij zich. Er kwamen wel ongeveer 35 telefoontjes binnen. Deze dames zijn verschillende keren aangesproken door mensen, die meenden de vermiste persoon te hebben gevonden. Daar gingen wij dan uiteraard op af, maar dan bleek ze het niet te zijn. Dat was wel wat lastig."

ZORGELIJK De vrouw was vertrokken vanaf de Kweekweg in Barneveld, met onbekende bestemming. De ouders namen rond half één contact op met de politie. ,,In eerste instantie was de situatie behoorlijk zorgelijk", aldus de wijkagent. ,,Er werd zo snel mogelijk een Burgernet-actie op touw gezet en de coördinatoren van wijkapp-groepen in Barneveld kregen een berichtje, die zij heel snel deelden. Er hebben heel veel mensen gezocht naar de vrouw. Dat is het mooie van Barneveld: de mensen zijn hier heel hecht met elkaar. Als er zich zoiets voordoet, wil iedereen helpen. Een voordeel was dat ook de Oud Veluwse Markt bezig was, dus er waren veel meer mensen in het dorp dan gebruikelijk die naar haar konden uitkijken."

De politie vond de vrouw vanochtend uiteindelijk in Arnhem.