• ...

Vermoedelijke schutter gepakt in vergismoord

AMSTERDAM - In de zaak van de zogenoemde Amsterdamse vergismoord is vermoedelijk de voortvluchtige tweede schutter aangehouden. Een woordvoerster van het Openbaar Ministerie (OM) bevestigde maandag een bericht hierover van De Telegraaf.

De man wordt ervan verdacht dat hij heeft geschoten op oud-Barnevelder Djordy Latumahina. Eerder werd al Djurgen W. aangehouden, die de andere schutter zou zijn geweest. In de zaak zijn nog vijf andere verdachten gepakt. Een van hen mag het proces op vrije voeten afwachten, de rest zit nog vast. Dinsdag dient er weer een zogenoemde pro-formazitting bij de rechtbank in Amsterdam.

Het OM kan niet zeggen wanneer de laatst gezochte verdachte precies is gearresteerd. De man zit in beperkingen, wat betekent dat hij alleen

contact mag hebben met zijn advocaat.

Latumahina (31) werd op 8 oktober vorig jaar in het bijzijn van zijn vriendin en tweejarig dochtertje doodgeschoten in een parkeergarage in Amsterdam-West. De vrouw raakte zwaargewond, het kind bleef ongedeerd.

De dj was waarschijnlijk niet het slachtoffer dat de schutters op het oog hadden. Het vermoedelijke doelwit van de schietpartij woonde in hetzelfde appartementencomplex en reed in eenzelfde soort auto als Latumahina.