• Archief BDUmedia

Vijf vrouwen lastiggevallen in Barneveld

BARNEVELD Een man heeft de afgelopen week in nieuwbouwwijk Veller in Barneveld zeker vijf vrouwen lastiggevallen. De incidenten vonden volgens de politie sinds begin juni plaats op verschillende plekken in de wijk, en in de middag en avond. De politie surveilleert extra in Veller.

Het gaat om een man van begin 20 jaar, tussen de 1.70 en 1.80 meter en met een normaal postuur. Verder heeft hij een getinte huidskleur en zou hij gebrekkig Nederlands spreken. Hij was ook steeds op de fiets.

Het bewonersplatform Veilig Veller meldde de reeks incidenten donderdagavond op haar Facebookpagina. De voorvallen vonden volgens het platform met name plaats op het fietspad langs het spoor bij Veller / Zuid en op het fietspad tussen het tunneltje en het speelveld aan de Sabelpootlaan.

Volgens de politie hebben vijf vrouwen gemeld dat zij zijn lastiggevallen. Met hen wordt gesproken over het doen van aangifte. Een woordvoerder van de politie sluit niet uit dat meer vrouwen zijn lastiggevallen door de man en roept slachtoffers op zich te melden. Ook getuigen worden opgeroepen informatie met de politie te delen. Tips doorgeven kan door te bellen met 0900-8844 of via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).