• Erik van 't Land

Voor duizenden euro's schade aan waterskibaan Zeumeren

VOORTHUIZEN Vandalen hebben vorige week voor duizenden euro's schade aangericht bij de waterskibaan van recreatiegebied Zeumeren. Dat meldt eigenaar Leisurelands. De beheerder is de daders naar eigen zeggen op het spoor gekomen en doet aangifte bij de politie. De schade wordt op de daders verhaald.

De obstakels die speciaal zijn gemaakt voor Waterski Zeumeren liggen op drijvers en zijn tot zinken gebracht. ,,Ze zijn flink beschadigd. Daarnaast kon Waterski Zeumeren enkele dagen bezoekers geen obstakels bieden, waardoor meerdere groepen hun bezoek uitstelden of annuleerden. De totale kosten lopen hierdoor in de duizenden euro's.''

Bijna alle obstakels liggen inmiddels weer netjes op hun plaats waardoor waterski- en wakeboardfanaten er weer als vanouds gebruik van maken. Waterski Zeumeren is erg geschrokken van deze daad. Dan kom je 's ochtends naar de baan en dan merk je dat de obstakels zijn verdwenen. Eerst denk je dat alles is weggehaald, maar dan zie je dat ze ze hebben laten afzinken. Een laffe daad", aldus een medewerker van Waterski Zeumeren.