• Aber Media
  • Aber Media
  • Aber Media
  • Aber Media
  • Aber Media
  • Aber Media

Vrachtwagen met chemicaliën voor verdovende middelen veilig gesteld

WEKEROM Aan de Oud Willinkhuizerweg in Wekerom hebben de brandweer en politie zondagavond onderzoek gedaan na het aantreffen van een vrachtwagen die al enige tijd op het bedrijventerrein geparkeerd stond en waar een vreemde lucht vanaf kwam. De brandweer heeft metingen verricht, maar geen verhoogde concentraties gas gemeten. De inhoud van de oplegger hield echter wel verband met verdovende middelen. Verder onderzoek moet meer informatie geven, aldus de Officier van Dienst namens de politie, Peter van den Berg.

,,Ter plaatse konden agenten door een klein gaatje in het zeil van de oplegger naar binnenkijken en dat gaf voldoende juridische grond om een nader onderzoek in te stellen", vertelt Van den Berg. De inhoud van de oplegger bevatte onder meer zakken met potgrond maar ook een IBC (1000 liter container) met een onbekende vloeistof. Daarvoor is de forensische recherche een onderzoek gestart. Volgens Van den Berg werd de politie getipt over een verdachte situatie. Behalve de IBC met verdachte chemicaliën werd ook een machine gevonden die mogelijk gebruikt kan worden bij het maken van pillen en andere productiegoederen van drugs. 

De chauffeur zou al enige tijd bedreigd zijn en dat zou ook reden zijn dat de vrachtwagen al geruime tijd op dezelfde plek stond geparkeerd. De vrachtwagen en oplegger werden zondagavond afgesleept en naar een locatie gebracht waar de forensische recherche verder onderzoek kan doen.