• Peter Veenhof: ,,Datingwebsite eerder een hobby, dan dat ik echt rijk van wil worden.''

    Peter Veenhof

Vrijgezel (64) uit Barneveld gaat strijd aan met Tinder

BARNEVELD ,,Straks hoop ik een mooie smak geld te kunnen overhandigen aan het kinderhospice en het hospice van Norschoten in Barneveld", zegt Peter Veenhof die zich in februari bij de Kamer van Koophandel heeft ingeschreven met een datingwebsite.

Henk van IJken

,,Mijn zus heeft in Hospice Norschoten gelegen. Geweldig, hoe het daar gaat. Ik wil gewoon graag wat terug doen.''

WARMERE OORDEN Tegelijkertijd wil de vierenzestigjarige Barnevelder 'iets leuks doen'. Het opzetten van een datingwebsite stond al een jaar of tien op zijn verlanglijstje. ,,Dit kan ik er mooi bij doen, naast de WAO, waar ik voor 25 tot 35 procent in zit.

Ook als ik binnenkort met pensioen ga, houd ik op deze manier leuk werk. Je moet wat in je leven. De datingwebsite is eerder een hobby, dan dat ik echt rijk van wil worden'', zegt Veenhof die in de koudste wintermaanden graag naar warmere oorden, zoals Spanje of Curaçao, vertrekt.

Zijn website, nimfiedt.com, is bijna af. Er hebben zich volgens Veenhof al eenenveertig mensen ingeschreven, ongeveer evenveel mannen als vrouwen. Veenhof zoekt nog iemand die website in drie talen kan vertalen, zodat de website klaar is voor internationaal gebruik. ,,Ik wil het groots aanpakken'', zegt hij. Zo wil hij de strijd aangaan met Tinder, Lexa en andere datingplatforms.

Mensen die op de website op zoek gaan naar een partner moeten allereerst online een formulier invullen. Vanaf dat moment betalen ze 25 euro per maand voor hun inschrijving. Daarbij kunnen ze kiezen voor betaling van een, drie of zes maanden of een jaar in een keer.

KOUDE TIJD In zijn werkzame leven is Veenhof van 1983 tot 2000 zelfstandig schilder geweest in Barneveld en omgeving. Terwijl hij in de zomer werkte als schilder, ging hij in de wintertijd aan de slag bij de drukkerij van de BDU aan de Marconistraat in Barneveld. Dat deed hij in die tijd ieder jaar tot eind april, waarna het schilderwerk weer van start ging. Hij kon dat in 2000 op contractbasis gaan doen, maar zegt hij, ,,ik ben er maar een paar maanden geweest''. Hij was er de man niet naar om voor een baas werken.

De kringloopwinkel die Veenhof later in De Glind opzette kwam niet van de grond. ,,Het was in een koude tijd, het was te stil en het ging me geld kosten, alleen al om de zaak open te houden. Je betaalt toch voor gas, water en elektriciteit. Het was ook al de bedoeling dat de opbrengst naar de eerder genoemde hospices in Barneveld zou gaan, maar daar is het niet van gekomen.

Veenhof is twintig jaar getrouwd geweest. Sinds die tijd heeft hij 'verschillende relaties' gehad. Van een langdurige relatie is het niet meer gekomen. Als vrijgezel met een datingsite sluit hij niet uit dat de website ook daarbij behulpzaam kan zijn. ,,Wie weet word ik zelf nog gekoppeld.''